Ny student på Campus Dalsland

Grattis till din utbildningsplats och välkommen till oss på Campus Dalsland! Här hittar du en checklista, länkar samt goda tips och råd inför din studiestart.

Observera att i vilken ordning du ska göra nedanstående punkter kan skilja sig en aning beroende på vilket lärosäte du tillhör. Det är därför viktigt att du följer de instruktioner som gäller just för ditt lärosäte och program.

Om du är antagen i urval 1 måste du tacka ja till din plats på antagning.se Länk till annan webbplats. senast det datum som anges i ditt antagningsbesked. Om du är antagen i urval 2 eller senare kan proceduren se olika ut beroende på vilket lärosäte du tillhör. Läs noga i ditt antagningsbesked eller på ditt lärosätes hemsida om du förväntas tacka ja och när det senast måste ske.

Såklart vill vi inget hellre än att se dig som student hos oss, men ibland kan det dyka upp erbjudanden eller problem du inte kunde förutse. Om du skulle få förhinder eller av andra skäl inte vill ha din utbildningsplats uppskattar vi om du tackar nej så att en annan student kan ta din plats. Avbrott på program kan göras i Mina sidor på Antagning.se Länk till annan webbplats. eller i Ladok.

Om du har fått en utbildningsplats och av särskilda skäl vill påbörja studierna en senare termin kan det finnas möjlighet att begära anstånd. Begäran görs direkt till ditt lärosäte som fattar beslut om anstånd.

Om du inte blivit antagen i urval 1 måste du tacka ja för att stå som reserv i urval 2. Du kan läsa mer på antagning.se Länk till annan webbplats.

Om du står reservplacerad efter urval 2 hanteras reservantagningen av ditt lärosäte. Campus Dalsland är inte involverad i antagningen och kan inte svara på frågor rörande det. Läs på ditt lärosätes webbplats om hur reservantagning går till.

Om du inte kommer in på första försöket så tappa inte modet. Sök igen till nästa antagningsomgång. Öka dina chanser att bli antagen genom att komplettera dina betyg med Högskoleprovet. Då kan du söka i både betygs – och högskoleprovsurvalet och därigenom konkurrera i bägge grupperna.
Läs mer om högskoleprovet på uhr.se Länk till annan webbplats.

Tänk på att det kan vara fördelaktigt att ansöka om CSN för ett helt år jämfört med en termin i taget. Anledningen är att du då har längre tid på dig att uppfylla kravet på studieresultat.
Läs mer och ansök om studiemedel på csn.se Länk till annan webbplats.

För att du ska få tillgång till studentsystem, registrera dig på kurser med mera, behöver du skapa ett studentkonto eller aktivera student-id på ditt lärosäte. Om du får problem med att skapa konto måste du kontakta supporten på ditt lärosäte.

För att inte förlora din utbildningsplats måste du registrera dig på din första kurs senast det datum som anges i ditt antagningsbesked eller på ditt lärosätes webbplats. Du måste också vara registrerad på kurser för att kunna komma åt kursmaterial, delta i examination och få studiemedel från CSN. Uppgifter om dina registreringar (och så småningom också dina studieresultat) skickas automatiskt till CSN.

Har du en funktionsnedsättning som kan påverka dina studier? Du ska då får möjlighet att så långt det är möjligt studera på samma villkor som alla andra studenter. Alla lärosäten har samordnare för studenter med funktionsnedsättning som behöver pedagogiskt stöd och anpassningar. Eftersom det kan ta tid att förbereda stöd och anpassningar är det viktigt att du så tidigt som möjligt (gärna redan vid ansökan) kontaktar ditt lärosäte så att du får bästa förutsättningarna i dina studier redan från start.

När du har blivit antagen och tackat ja till din plats får du, förutom information från ditt lärosäte, ett välkomstbrev via mejl från oss på Campus Dalsland. Ibland kan du även bli uppringd av vår utbildningskoordinator. Det är därför viktigt att du har en aktuell e-postadress och telefonnummer registrerad på antagning.se och i ditt studentkonto. I välkomstbrevet får du bland annat information om datum och tid för uppstarten på Campus Dalsland.

Som student på Campus Dalsland kommer du att få tillgång till våra lokaler med en tagg. Du kommer även att kunna använda wifi och skrivare, när du är registrerad som student på en utbildning som ges på Campus Dalsland. Mer information om det här och andra pratikaliter får du vid kursstart.

Kontakt

Oskar Andersson
Utbildningskoordinator
0531-52 68 85
oskar.andersson@bengtsfors.se

Sidinformation

Senast uppdaterad:
19 juni 2024
Sidan publicerad av:
Sofia Magnusson