Första frukosten med forskare på Campus Dalsland

Frukost med forskare

Foto: Kristina Sandström

Campus Dalsland har hakat på Folkuniversitetet och Högskolan Västs koncept Fika/Frukost med forskare. Först ut var Beata Jungselius som är lektor i informatik på Högskolan Väst. Dagens event sändes från Högskolan Väst och på plats på Campus Dalsland fanns ett tjugotal åskådare.

Beata Jungselius gjorde en tioårig tillbakablick om sociala medier. I hennes forskning har ett fåtal användare av sociala medier följts över tid och nedslag har gjorts 2012, 2017 och 2022.

Till dagens frukost med forskare kom bland annat en personalgrupp från Bäckeskolan i Bäckefors. Rektor Heli Kittilä berättar:

Elevers användande av sociala medier följer trots allt med in i skolan. Vi som personal ska kunna hantera det och ha kunskap om hur det fungerar. Vi behöver ha koll på forskningen samtidigt som vi följer samhällsdebatten. Eftersom vi har kompetensutvecklingsdag idag så passade dagens frukost med forskare in mycket bra.

Frukost med forskare

Mer om konceptet fika/frukost med forskare

Vid varje tillfälle av fika/frukost med forskare så berättar en forskare om något ämne i ett samtal med moderator, där publiken även har chans att ställa frågor. Eventen är öppna för allmänheten så att forskning kan tillgängliggöras till samhället i en trivsam miljö med frukost eller fika!

Nästa tillfälle är 24 april. Den gången är Karin Flensner på plats här hos oss på Campus Dalsland och föreläser om Skolors kunskapsresultat i utsatta områden och på landsbygden.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
13 mars 2024
Sidan publicerad av:
Sofia Magnusson